سونوگرافی کالر داپلر بارداری در مرکز تصویر برداری دکتر حداد پور

معمولا هر خانمی در طول دوران بارداری, برای اطمینان از سلامت جنین خود حداقل ۳ یا ۴ بار باید سونوگرافی انجام دهد. سونوگرافی NT, سونوگرافی غربالگری, سونوگرافی آنومالی، سونوگرافی کالرداپلر و غیره. اما گاهی پزشک بنا به وضعیت مادر و جنین سونوگرافی های دیگری را نیز تجویز می کند, که از جمله آن ها به سونوگرافی کالرداپلر می توان اشاره کرد. سونوگرافی کالرداپلر در دوران بارداری به نوع دستگاه و مرحله بارداری بستگی دارد. مرکز تصویر برداری دکتر حداد پور ، با در اختیار داشتن دستگاه های فوق پیشرفته تصویر برداری, احتمال هرگونه خطای پزشکی را در حد چشم گیری کاهش داده است. در ادامه همراه جام جم باشید تا در مورد سونوگرافی کالرداپلر و کاربردهای آن بیشتر آشنا شوید.

بارداری یکی از تجربه های شیرین زندگی برای هر خانم است, گاه ممکن است به تجربه ای تلخ و دردناک تبدیل شود و سایه درد و رنج آن، سال ها بر زندگی شخص سنگینی کند. اکثر ما در بین اطرافیان خود مادرانی را سراغ داریم که به دلیل اشتباهات سونوگرافی فرزند سالم خود را سقط کرده اند و برعکس، مادران دیگری را می شناسیم که فرزند معلول بدنیا آورده اند. چرا که پزشک اطلاعات دقیقی مبنی بر مشکل دار بودن جنین, از طریق سونوگرافی کسب نکرده است. همین امر موجب نگرانی مادران باردار درطول دوران بارداری می شود و از لذت این دوران می کاهد. اما امروزه با پیشرفت دنیای تکنولوژی دستگاه های تصویربرداری بسیار با کیفیتی وارد بازارهای جهانی شده است که احتمال وقوع هرگونه خطایی را به حداقل رسانده است.

 

 

چه زمان از سونوگرافی کالر داپلر استفاده می شود؟

مواردی که به تشخیص پزشک در هنگام بارداری باید از سونوگرافی کالرداپلر استفاده شود.

اگر مادر دو قلو یا چند قلو باردار باشد.
اگر میزان رشد جنین پایین باشد.
مادر بارداری که سیگار مصرف کند.
در صورتی که فرزندقبلی ریزاندام باشد.
مادران بارداری که قبلا سقط جنین داشته باشد.
اگر نوزاد قبلی در بدو تولد مرده باشد.
مادرانی که در هفته بیستم باردای به سندرم گونه سیلی خورده مبتلا شود.
اگر شاخص توده بدنی (BMI) خیلی پایین و یا خیلی بالا باشد.
اگر مادر باردار فشارخون بالا و یادیابت داشته باشد.

انواع سونوگرافی کالرداپلر در مرکز تصویربرداری دکتر حداد پور

پزشک هنگام سونوگرافی عملکرد جفت را مورد بررسی قرارمی دهد تا دریابد آیا جفت مواد مورد نیاز و اکسیژن کافی به جنین می رساند یا نه و قسمت های مختلفی را مورد بررسی قرارمی دهد تا به اطلاعاتی که در مورد جنین و بارداری نیازدارد, برسد. این سونوگرافی با یک دستگاه دستی به نام مبدل انجام می شود. سونوگرافی کالر داپلر قابلیت اندازه گیری سرعت خون را دارد. با این سونوگرافی می توان به کاهش جریان خون و مسدود بودن مسیر خون در رگ های اصلی پی برد.
سونوگرافی کالرداپلر از طریق واژینال

دراین نوع سونوگرافی پروب داپلر داخل واژن قرار می گیردو به پزشک کمک می کند بارداری خارج از رحمی را تشخیص دهد.
سونوگرافی کالرداپلر شریان رحمی

اگر احتمال بروز اختلال پره اکلامپسی در مادر باردار بالا باشد, پزشک سونوگرافی کالرداپلر رحمی را پیشنهاد می کند.چرا که بروزپره اکلامپسی بر روی عملکرد جنین تاثیر گذار است.

جنین برای رشد, به اکسیژن و برخی مواد غذایی نیاز دارد, بنابراین دیواره شریان رحمی باید حالت کشسان پیدا کند تا خون مورد نیاز را به جفت برساند. اگرخون کافی به جفت نرسد جنین اکسیژن و مواد مورد نیاز خود را از طریق بند ناف دریافت نمی کند.

 

سونوگرافی کالرداپلر از طریق واژینال

دراین نوع سونوگرافی پروب داپلر داخل واژن قرار می گیردو به پزشک کمک می کند بارداری خارج از رحمی را تشخیص دهد.

سونوگرافی کالرداپلر شریان رحمی

اگر احتمال بروز اختلال پره اکلامپسی در مادر باردار بالا باشد, پزشک سونوگرافی کالرداپلر رحمی را پیشنهاد می کند.چرا که بروزپره اکلامپسی بر روی عملکرد جنین تاثیر گذار است.

جنین برای رشد, به اکسیژن و برخی مواد غذایی نیاز دارد, بنابراین دیواره شریان رحمی باید حالت کشسان پیدا کند تا خون مورد نیاز را به جفت برساند. اگرخون کافی به جفت نرسد جنین اکسیژن و مواد مورد نیاز خود را از طریق بند ناف دریافت نمی کند.

سونوگرافی کالرداپلر شریان ناف

معمولا پزشک به مادران بارداری که رشد جنین شان کند باشد و یا دو قلوباردار هستند, سونوگرافی کالرداپلر شریان ناف را توصیه می کنند.این سونوگرافی ازطریق بند ناف و جفت, جریان خون جنین را موردبررسی قرارمی دهد. این روش هیچ گونه خطری برای مادر و جنین ندارد.

باانجام سونوگرافی کالرداپلر شریان ناف پزشک پی می برد آیا جنین مواد مورد نیازش را از جفت دریافت می کند یا نه. اگر نتیجه سونوگرافی کالرداپلر شریان ناف, اختلال یا مشکلی را نمایان سازد, پزشک سونوگرافی کالرداپلر دیگری را تجویز می کند تا جریان خون در مغز و آئورت را مورد بررسی قرار دهد و ممکن است چندین سونوگرافی کالرداپلر را تجویز کندتا از سلامتی جنین اطمینان حاصل نماید و بهترین زمان برای تولد را تشخیص دهد. اگر این سونوگرافی نشان دهد که جنین مواد غذایی و اکسیژن کافی را از جفت دریافت نمی کند, پزشک زایمان قبل از موعد را پیشنهاد خواهد کرد.

**انجام مکرر سونوگرافی کالرداپلر هیچ خطری برای نوزاد نخواهد داشت. مزایای سونوگرافی کالرداپلر که بطور مکرر انجام شود, از خطرات احتمالی آن بیشتر است.**

برای انجام سونوگرافی های باکیفیت و تخصصی به کجا مراجعه کنیم؟

مادران باردار باید به پزشک خود اعتمادکنند و هیچ نوع نگرانی نسبت به انجام سونوگرافی هایی که برای اطمینان از سلامت مادر و جنین تجویز می کند نداشته باشند. ما به مادران باردار توصیه می کنیم برای اطمینان بیشتر به مرکز تصویربرداری جام جم در غرب تهران مراجعه کنند تا نگرانی هایی که در مورد خطرات انواع سونوگرافی های بارداری و عمومی دارند بطور کامل از بین برود و نتیجه ی سونوگرافی خود را در کمترین زمان ممکن و بادقت بسیار بالا در تشخیص, دریافت کنند.

نکته ی مهم وحائز اهمیت دیگری در مورد مرکز تصویربرداری غرب تهران (جام جم) این است که این مرکز فوق پیشرفته بصورت شبانه روزی و حتی در ایام تعطیل آماده ارائه کلیه خدمات تصویر برداری, برای آسودگی خیال بیماران عزیز, مخصوصا مادران بارداری که نیاز به انواع سونوگرافی های آنومالی, NT, کالرداپلر و اورژانسی دارند, می باشد.

کاربردهای مهم سونوگرافی کالرداپلر

سونوگرافی کالرداپلر کاربرد های تشخیصی فراوان دارد. از جمله مواردی که از سونوگرافی کالرداپلر استفاده می شود, می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. بررسی جریان خون در اندام های اصلی مانند قلب, کلیه ها, کبد, پانکراس, آئورت شکمی و سایر اندام ها.
  2. برای تشخیص تنگی مجرا یا ترومبوزیس
  3. تشخیص, بررسی و میزان پلاکت های شریانی و جریان متلاطم مربوط
  4. پیداکردن عروق کوچک مثل شریان های اکلیلی, سرخرگ رانی, وشریان های قوسی
  5. بررسی جریان های خون بعد از سکته مغز یا سایر اختلالاتی که سبب آسیب به جریان طبیعی خون می شود

 

مزایای سونوگرافی کالرداپلر

  • به سرعت رگ ها, دریچه ها و جریان های متلاطم را شناسایی می کند.
  • تصویری از جریان خون در رگ ها و قلب را نشان می دهد.
  • جهت جریان و شتاب را ارزیابی می کند.
  • وقتی با حالت سه بعدی ترکیب شود می تواند حجم و درصد خون در عروق را بررسی کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست